Ridverksamhet

Från och med höstterminen 2017 kommer AnnaLenas Häst- & Ridutbildning tillsammans med föreningen Hästen i Tavelsjöbygden att bedriva ridverksamhet på gården i Flurkmark. Verksamheten vänder sig i första hand till barn och ungdomar från 4 år och uppåt, men vid intresse kan även mindre grupp för vuxna anordnas alternativt privatlektioner. AnnaLena är utbildad ridlärare (SRL II) och C-tränare i hoppning, samt utbildad handikappridledare och har mångårig vana från att undervisa på alla nivåer.

Vi anordnar även läger och kursverksamhet i både hoppning och dressyr, både på ridskolans hästar, eller för dig med egen häst eller ponny. Se gärna FB-sidan Hästen i Tavelsjöbygden för se några av de kurser som vi har haft tidigare. För närvarande finns sex ponnyer och två stora hästar att använda i verksamheten och alla hästar utbildas kontinuerligt av vuxna för att vara trevliga och ridbara individer för stora och små elever! Små grupper med individuell och kvalitativ utbildning och välskolade hästar är ledorden för verksamheten.

Verksamheten bedrivs på belyst ridbana med måtten 27*50 m, alternativt i stallet och/eller inomhus i stuga med teoriverksamhet, så kläder efter väder! Vid -15 grader eller kallare, eller vid väderlek som omöjliggör verksamhet ute, så har vi istället teori. Det sker antingen i stallet eller i stuga på gården. Detta gäller för alla nivåer av ridgrupper.

Viktigt att tänka på är att ha sko eller stövel med liten klack när man rider. Några hjälmar finns att låna, men ta gärna med egen om det finns. All verksamhet sker på helt egen risk, så titta över er egen olycksfallsförsäkring.  Ev uppsägning skall ske skriftligt senast 15/11 inför vårterminen, och 15/5 inför höstterminen, sker inte detta är man per automatik anmäld till kommande termin och därmed betalningsansvarig. Alla ridavgifter betalas terminsvis i förskott på faktura. Anmälan är bindande för hela terminen. Vårterminen omfattar 22 – 24 tillfällen och höstterminen 18 – 20 tilfällen. Inga övriga avgifter eller ideellt arbete tillkommer.

 

         

 

 

Priser

Medlemsavgift. F n 250 kr/kalenderår  till Hästen i Tavelsjöbygden, obligatoriskt för alla ridande. Familjekort 400 kr.

Ridlekis. 145 kr/lektion inkl moms. Betalas i förskott terminsvis och avgiften faktureras. Anmälan är bindande och avgiften återbetalas endast mot sjukintyg. Varje lektion är 60 min.

Nybörjare t om grupp 4. 170 kr/lektion inkl moms. Betalas i förskott terminsvis och avgiften faktureras. Anmälan är bindande och avgiften återbetalas endast mot sjukintyg. Varje lektion är 60 min. Vuxna 190 kr inkl moms.

Träningsgrupp: 170 kr/lektion inkl moms. Betalas i förskott terminsvis och avgiften faktureras. Anmälan är bindande och avgiften återbetalas endast mot sjukintyg. Varje lektion är 60 min

Grupp 5-6. 220 kr/lektion inkl moms vuxna. Betalas i förskott terminsvis och avgiften faktureras. Anmälan är bindande och avgiften återbetalas endast mot sjukintyg. Varje lektion är 60 min. 

Pivatlektioner. 400 kr inkl moms och hästhyra, 250 kr inkl moms med egen häst

 

 

Ridlekis

Vänder sig till barn från 4-6 år. Här lär vi oss mer om hästen som djur, hur man sköter om den, vad den äter, hästens delar (enkelt), pyssel och skötsel. Tonvikten ligger på att lära känna hästen och stallmiljön på ett tryggt och säkert sätt. Enklare ridning på ridbana (med ledare) med styrövningar, gå över bommar, skogsturer, samt körning med vagn.

En lektion innefattar 60 min med teori och uppsutten verksamhet inkl upp- och avsittning eller körning. Vid vissa tillfällen blir lektionen helt teoretisk på ett lekfullt sätt anpassat till åldern. Detta gäller framför allt när vädret gör att det inte går att ha verksamhet utomhus. Föräldrar ska finnas med och leda.

Nybörjare

Vänder sig till barn från 7 år. Här lär man sig mer om hästens beteende, regler i stallet, hästens delar, pyssel och skötsel av häst, stall och utrustning. Ridning på ridbanan (med ledare vid behov) med styrövningar, bombanor, olika ridvägar, skogsturer och körning med häst och vagn.

En lektion innefattar 60 min med teori och uppsutten verksamhet inkl upp- och avsittning eller körning. Vid vissa tillfällen blir lektionen helt teoretisk på ett lekfullt sätt anpassat till åldern. Detta gäller framför allt när vädret gör att det inte går att ha verksamhet utomhus. Föräldrar ska finnas med och leda vid behov.


Grupp 1

Här fortsätter man att utveckla kunskaperna om hästens beteende, stallet, foder, pyssel och skötsel av häst, stall och utrustning. Ridning på ridbana, kunna skritta och trava (rida lätt) utan ledare. Styrövningar, ridvägar, bombanor, skogsturer och körning med häst och vagn.

En lektion innefattar 60 min med teori och uppsutten verksamhet inkl upp- och avsittning eller körning. Vid vissa tillfällen blir lektionen helt teoretisk på ett lekfullt sätt anpassat till åldern. Detta gäller framför allt när vädret gör att det inte går att ha verksamhet utomhus. Föräldrar ska finnas med och leda vid behov.

Grupp 2

Här fortsätter man att utveckla kunskaperna om hästens beteende, stallet, foder, pyssel och skötsel av häst, stall och utrustning. Ridning på ridbana, kunna skritta och trava (rida lätt) utan ledare. Styrövningar, ridvägar, påbörja bomarbete i lätt sits, genomgång och öva halvhalter och tempoväxlingar som förberedelse till galopp,  skogsturer och körning med häst och vagn.

En lektion innefattar 60 min med teori och uppsutten verksamhet inkl upp- och avsittning eller körning. Vid vissa tillfällen blir lektionen helt teoretisk anpassat till åldern. Detta gäller framför allt när vädret gör att det inte går att ha verksamhet utomhus.

Grupp 3

Vidareutveckling av kunskaperna om hästens beteende, stallet, foder, pyssel och skötsel av häst, stall och utrustning. Ridning på ridbana, kunna sitta ned i traven, ökad förståelse för halvhalter, tempoväxlingar, påbörja galopparbete, lära sig mer om olika hjälper, som ställande och ledande tygeltag, påbörja arbete på böjda spår. Hoppning av cavaletti och små hinder, enklare banor. Skogsturer och körning med häst och vagn.

En lektion innefattar 45 min med uppsutten verksamhet inkl upp- och avsittning, teori eller körning. Vid vissa tillfällen blir lektionen helt teoretisk anpassat till åldern. Detta gäller framför allt när vädret gör att det inte går att ha verksamhet utomhus.

Grupp 4

Ökad förståelse av kunskaperna om hästens beteende, stallet, foder, pyssel och skötsel av häst, stall och utrustning. Ridning på ridbana, kunna rida i alla gångarter, växla sits, fortsätta arbetet på böjda spår, serpentinbågar, mindre volter, volt tillbaka. Påbörja sidvärtsarbete som framdelsvändning och skänkelvikning. Hoppa enklare banor i galopp, börja med serier och relaterade linjer. Skogsturer och körning med häst och vagn. Fr om den här gruppnivån kan man också bli delfodervärd på häst/ponny. Påbörja att få kunskap om att kunna tävla. Se egen flik för mer information.

En lektion innefattar 45 min med uppsutten verksamhet/körning/teori. Vid vissa tillfällen blir lektionen helt teoretisk och kan t ex innefatta att arbeta hästen vid hand. Detta gäller framför allt när vädret gör att det inte går att ha verksamhet utomhus.

Grupp 5

Goda kunskaper om hästens beteende, stallet, foder, pyssel och skötsel av häst, stall och utrustning. Ridning på ridbana, fortsatt arbete med böjda spår, ställning och böjning, öka/minska volten. Kunna sidvärtsarbete som framdelsvändning och skänkelvikning och påbörja att rida skolor. Hoppa  banor i galopp med förmåga att korta och länga galoppen, kombinationer, serier.  Skogsturer och körning med häst och vagn. Kunna vara delfodervärd på häst/ponny och påbörja att kunna tävla i hoppning/dressyr. Se egen flik för mer information.

En lektion innefattar 60 min med uppsutten verksamhet/körning/teori. Vid vissa tillfällen blir lektionen helt teoretisk och kan t ex innefatta att arbeta hästen vid hand, som longering, påbörja tömkörning. Detta gäller framför allt när vädret gör att det inte går att ha verksamhet utomhus.

 Grupp 6

Goda kunskaper om hästens beteende, stallet, foder, pyssel och skötsel av häst, stall och utrustning. Ridning på ridbana, fortsatt arbete med böjda spår, ställning och böjning, öka/minska volten. Kunna sidvärtsarbete som framdelsvändning och skänkelvikning och kunna rida öppna och sluta, samt bakdelsvändning. Hoppa  banor i galopp med förmåga att korta och länga galoppen, kombinationer, serier.  Skogsturer och körning med häst och vagn. Kunna vara delfodervärd på häst/ponny och kunna tävla vid tillfälle. Se egen flik för mer information.

En lektion innefattar 60 min med uppsutten verksamhet/körning/teori. Vid vissa tillfällen blir lektionen helt teoretisk och kan innefatta longering, tömkörning, tävlingskunskap. Detta gäller framför allt när vädret gör att det inte går att ha verksamhet utomhus.

                               

 

Helgryttare/delfodervärd

För dig som kan rida ponny/häst självständigt i alla gångarter och har en önskan om att lära dig hur det är att ha egen ponny/häst finns möjlighet att vara helgryttare/delfodervärd. Då rider man ett pass i veckan på lektion, samt lördag och söndag  självständigt (i vissa fall kan det bara vara en helgdag, då delar man med annan ryttare). Ett pass rider man ut (tillsammans med andra alt någon till fots som finns med) och ett pass på banan. 

Just nu finns Lillen ledig lördagar, Belle, Sivan och Tutti Frutti är lediga varannan helg. Mer info och upplägg på förfrågan!

                                                           

Välkommen

Välkommen till stallflurkmark.n.nu.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.